Kedves Kondorosiak! Újabb fejlesztés az élhető és szerethető Kondorosért! Hozzáadva: 2024-05-01

Képviselőtársaimmal közösen, nagy örömmel jelentjük be Önöknek/Nektek, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett, Helyi fejlesztések támogatása tárgyú felhívásra benyújtott, „Családok szigetének és környezetének látogatóbarát fejlesztése” című nyertes pályázatunknak köszönhetően, városunk 7.338.695.- forint összegű vissza nem térítendő támogatással gazdagodott. Ennek, valamint az önkormányzatunk által biztosított 386.251.- forint összegű önerőnek köszönhetően, mind a Kondorosiak, mind a Kondorosra látogatók körében rendkívül népszerű, aktív kikapcsolódást nyújtó helyszínt, a városi tavat, a Családok Szigetét és annak környezetét fogjuk fejleszteni az alábbiak szerint:

  • A Családok Szigetére is fényt viszünk az éjszakába, új közvilágítási hálózat kiépítésével és 3 db új kandeláber telepítésével.
  • A part mentén, tervezetten a Tájház felőli részen, egy 20 m2 felületű, cölöpökön álló új stéget építünk, mely a jövőben akár megteremtheti a csónakázás lehetőségét is a tavon.
  • Az aktív kikapcsolódás, pihenés, feltöltődés jegyében két darab pihenő hintaágyat helyezünk el a tóparton.
  • A beruházás keretében egy kültéri információs tábla is helyet kap a Geist sétány mentén, melyen a települési értékeink (Kondorikumok) kerülnek bemutatásra.

Várhatóan a nyár derekára elkészülő újabb fejlesztésnek köszönhetően, reményeink szerint egyre többen fogják választani kikapcsolódási, pihenési, a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló helyszínül városunk egyik ékszerdobozát, a tópartot és annak környezetét.