A forradalom Hőseire emlékeztünk! Hozzáadva: 2023-10-23

A mai szép őszi délelőttön városunkban az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, a forradalom eseményeire, a szabadságharcosokra és a mártírhalált halt hősökre emlékeztünk. Azokra a Hősökre, akik ki mertek állni, felmerték a szavukat emelni, a tömegek élére mertek állni. Egyszerű emberek, diákok, pedagógusok, mérnökök, családapák, katonák vére folyt. Az életüket áldozták a szabadságnak, nekünk, a jövőnek! Megmutatták az egész világnak, hogy a haza, az összetartozás, és a szeretet mire képes.
Rendezvényünk kezdetén Melis Zsuzsanna köszöntötte a megjelenteket, majd Komáromi Kincső szavalatát és a megemlékező gondolataimat követően, Vári Ferenc tanár úr zongora kíséretében a Petőfi István Általános Iskola kamarakórusának zenei előadása következett. Múltidézésünket Hronyecz Vanda szavalata és a Csabai Színistúdió növendékeinek műsora tette még meghittebbé.
A városi megemlékezésünk méltó zárásaképpen Arany Gábor plébániai kormányzó imáját követően Laurinyecz András 1956-os mártír emléktáblájánál helyeztük el a tisztelet koszorúit és mécseseit.
Emlékezzünk a nemzet egységére, a hősiességre, a bátorságra, a hűségre, az áldozatkészségre! Emlékezzünk saját hazánk nagyszerűségére, példamutatására, emlékezzünk azokra az emberekre, akik elismerést, megbecsülést és dicsőséget szereztek a magyar népnek az egész világon!
Tisztelet és dicsőség a Hősöknek! Isten áldja emléküket!

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=403

Rendezvényen készült viseófelvétel az alábbi linken megtekinthető:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/video&video_id=279