Éljen a Magyar Szabadság! Tisztelet a Bátraknak! Hozzáadva: 2023-03-15

A mai délutánon Kondoros Város Önkormányzata és a Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Ház által szervezett megemlékezésen, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója előtt tisztelegve, közösen emlékeztünk azokra a hősökre, akik megteremtették a polgári modern Magyarországot, és bátran vállalták a harcot az idegen önkénnyel szemben. Minden tiszteletet megérdemelnek azok a hazafiak, akik olyan Magyarországról álmodtak, amely független, és nem idegen hatalmaknak alárendelten létezik. Akik azért harcoltak, hogy Magyarország megmaradjon olyan nemzetnek, amely képes saját életét, sorsát irányítani.
A Művelődési Házban tartott megemlékezésen, a múltidéző gondolataimat követően, az általános iskolás kisdiákok műsora következett, majd a Békés Vármegyei Károlyi - huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület képviseletében jelen lévő Kasuba István kíséretében átvonultunk a Kossuth térre, hogy rendezvényünk méltó zárásaként, elhelyezzük az emlékezés koszorúit, mécseseit.
Március 15-e nem csak Magyarország nemzeti ünnepe, hanem az egyik legfontosabb ünnep, minden magyar ünnepe. Március 15. a szabadság és a hazaszeretet ünnepe.
Emlékezzünk méltósággal a hőseinkre, mert az ő helytállásukból ma is erőt meríthetünk. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Tisztelet a Márciusi Ifjaknak!

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=362

A megemlékezésen készült videófelvétel az alábbi linken megtekinthető:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/video&video_id=260