Jövő héttől megújult tornaszoba várja az ovis gyermekeket Hozzáadva: 2022-09-16

2020. évben Magyar Falu Program keretében kiírt „Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztés” című kiírásra benyújtott sikeres pályázatunk eredményeként bruttó 14 millió forint összegben újulhatott meg a Többsincs Óvoda és Bölcsőde tornaszobája.
Be kell vallanunk, hogy a felújítás rá is fért már az épületre, amely az elmúlt időszakban egy külső homlokzati elemeket érintő energetikai korszerűsítésen átesett ugyan, de a belső terek érintetlenek maradtak. A nyertes pályázatnak köszönhetően a tornaszoba teljes felületén, a régi faborítású burkolat helyett, új biztonságos sportpadló burkolat létesült. Továbbá kialakításra került a tornaeszközök tárolása céljából, a tornaszobából közvetlenül nyíló új tornaszertár, valamint szintén a tornaszobából nyílóan egy teljesen új vizesblokk is. Az épület egy új szélfogó helyiséggel egészült ki, de az öltöző is új helyen, új köntösben várja a kis ovisokat.

A felújításnak köszönhetően az épület akadálymentes megközelítése is megoldódott, továbbá a gépészeti korszerűsítésre is sor került egy új kondenzációs gázkazán, valamint új radiátorok felszerelésével. A tegnapi napon kihelyezett képviselőtestületi ülést tartottunk a megújult tornaszobában, ahol Horcsák István intézményvezető úrral a nemzeti színű szalagot átvágva ünnepélyesen is átadtuk az elkészült fejlesztést, melynek köszönhetően valamennyiünk legnagyobb örömére, az ovis gyermekek egy modern, megszépült, korszerű tornaszobában élvezhetik a játékos testmozgás örömét.

Végezetül azt kívánjuk, hogy mind az óvodás gyermekek, mind a nevelők használják egészséggel sok-sok éven keresztül a megújult tornaszobát.

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=332