Jó ütemben halad a járdafelújítás a városban! Hozzáadva: 2022-09-09

A Kondorosi Településüzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kivitelezésében az elmúlt hónapokban vette kezdetét az a három nyertes pályázatnak köszönhető járdafelújítási program, melynek eredményeként közel bruttó 22 millió forint összegű pályázati támogatásból és több mint 6 millió forint önkormányzati önerőből, szakaszosan újulhat meg összesen több mint 1500 méter hosszúságban városunk járdahálózata az alábbiak szerint.

- Magyar Falu Program 2021. évi „Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása” című kiírásra benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően bruttó 2 millió forint összegű anyagtámogatásnak és több mint 1 millió forint összegű önkormányzati önerőnek köszönhetően az Endrődi úton, a Bajcsy-Zsilinszky, a Szabadság, az Andrássy utcákban a legrosszabb, balesetveszélyes szakaszokon történik felújítás.

- 2021. évben a Belügyminisztérium által kiírt önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása jogcímen elnyert bruttó 15 millió forint összegű támogatás és 5 millió forint összegű önkormányzati önerő igénybevételével az Endrődi út és a Csabai út mellet, valamint a Kinizsi, a Dózsa György és a Klapka utcákban történik szakaszos felújítás. Ezekben az utcákban a járdák nagy területen összefüggően hiányosak, összerepedezettek, kátyúkkal borítottak, megsüllyedtek, máshol balesetveszélyesen kiemelkedtek a járdaszintből.

- Magyar Falu Program 2022. évi „Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása” című kiírásra benyújtott, közel bruttó 5 millió forint összegű nyertes pályázat eredményeként épülhet meg a Somogyi Béla utca páros oldalán, a Szénási út és Petőfi utca között a régi balesetveszélyes járda helyett új járdaszakasz.

A pályázati műszaki tartalmak összeállításánál mindenkor figyelembe vettük a járdahálózatunk legkritikusabb szakaszait, valamint az önkormányzatunkhoz beérkező lakossági igényeket is. Legnagyobb örömünkre a belterületi utak építése, felújítása mellett a járdahálózat szakaszos felújítása is sorra kerülhetett. Tudomásunk van róla, hogy még sok helyen lenne szükség felújításra, javításra, azonban lépésről-lépésre haladunk, melyhez folyamatosan keressük a pályázatok nyújtotta lehetőségeket.

Végezetül köszönettel tartozunk mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak/hozzájárulnak ahhoz, hogy a városban újabbnál-újabb járdaszakaszok készüljenek el megfelelő minőségben, határidőre.

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=329