A Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületének 30 éves jubileumát ünnepeltük és átadtuk a Családok Szigetét Hozzáadva: 2021-08-23

A szombati napon két örömteli esemény színesítette városunk életét. Már a délelőtt folyamán kezdetét vette a Kondorosért Közalapítvány támogatásával megvalósult Városi Gyermeknap, melyet az idei évben is a Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete szervezett meg.
A délután órákban az ünnepé volt a főszerep.  A városunk közösségi életében rendkívül fontos szerepet betöltő Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületének 30 éves jubileumi ünnepsége mellett, a városunk szívében található, nemrégiben elkészült Családok Szigetének, és a hozzá kapcsolódó hídnak az átadásra is sor került. Megtisztelő számunkra, hogy elfogadta a meghívásunkat és megosztotta velünk ünnepi gondolatait Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő, Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának főosztályvezetője, valamint Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke. Természetesen, mint rendezvényünk házigazdái jómagam, és Vári Ferenc, a Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületének alapító és jelenlegi elnöke is örömmel szóltunk, köszöntöttünk a kedves megjelenteket. Programunkat tovább színesítve a Magyar Állami Operaház kiváló művészeinek előadásában, államalapítási ünnepünkhöz illeszkedő meghitt és vidám blokkok, valamint a Szarvasi Városi Zenekar által játszott térzenék is felcsendültek.
Azt, hogy mekkora érték számunkra a család és mindennél fontosabbak a jövőnk zálogai, a gyermekek is azt mutatja, hogy a szigeten kialakított sétány egy szívet formál meg, ami leginkább a magasból rajzolódik ki. A szíven kívül két, a szíven belül 3 növénysziget kapott helyet, mely az apa és anya ölelésében 3 gyermeküket ábrázolja. Mindemellett egy haranglábat is állítottunk a szigeten, mely harang a friss lelkekért, a gyermekeinkért kondul majd meg, reményeink szerint minél többször a jövőben. Ha szeretnének Önök is részesei lenni ennek a hagyománynak, kérjenek egy kis harangot a Kondorosi Csárda Múzeumban és monogramjukkal ellátva, helyezzék el a többi harang mellé, majd vigyék hírét ennek a legendásan jó helynek!

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=262