Kupakgyűjtő szív már Kondoroson is! Hozzáadva: 2021-06-08

Az elmúlt időszakban több megkeresés érkezett irányomba, mely szerint többen szívesen látnának a mi városunkban is kupakgyűjtő szívet, hiszen egyre több település él ezzel a szép és nemes kezdeményezéssel.

Ami amellett, hogy védi a környezetet, az összegyűlt, pénzre váltható kupakok révén, arra rászoruló gyermekeknek és családjaiknak nyújthat támogatást.

Ezért nem is születhetett más döntés mint, hogy Kondoroson is megvalósítjuk ezt a remek kezdeményezést, aminek azért településünkön már van némi múltja, hiszen az óvoda szervezésében gyűltek eddig is a kupakok.

Mivel Kétegyháza településen a közelmúltban szintén átadásra került egy szív alakú kupakgyűjtő, így dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester asszonyt megkeresve érdeklődtem a kialakítás részleteiről, aki válaszul önzetlen, nagylelkű felajánlással élt városunk számára, hogy térítésmentesen elkészítik Kondorosnak is a kupakgyűjtő szívet.

A mai napon polgármester asszonnyal és Horcsák István intézményvezető úrral közösen, immár a végleges helyén, a Hősök tere, óvoda előtti részén hivatalosan is átadtuk a gyűjtőedényt, ahova a kis óvodásaink felkészülten, kupakokkal teli kosárkával érkeztek, és az átadást követően lelkesen dobálták azokat a fémszívbe.

Az elkészült szív már napokkal korábban megérkezett Kondorosra, azonban polgármester asszony egy lakatot hozott magával a szív ürítőnyílásának lezárásához, melyet kulcsaival együtt ünnepélyesen nyújtott át részemre. Így már valamennyien büszkén mondhatjuk, hogy már nekünk is van kupakgyűjtő szívünk.

Ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki polgármester asszonynak és Kétegyháza Önkormányzatának a nagylelkű felajánlásért.

Végezetül tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a háztartásukban keletkezett kupakokat ne dobják a szemétbe, a jövőben azt összegyűjtve az újonnan kihelyezett tárolóedényben helyezzék el!

Tegyünk közösen a környeztünk tisztaságáért és védelméért és közben járuljunk hozzá egy nemes célhoz.

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=256