Erre a hétre is jut pozitív hír! Örömmel számolhatok be róla, hogy Sportpark létesül a város szívébe! Hozzáadva: 2020-11-03

Az előzmények ismertetésénél egy pár évet vissza kell ugrani az időben. A Kormány 2016. évben határozatban döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek kerüljenek az ország minél több településén kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabad idejét igényes szabadtéri létesítményekben. Mely hozzájárul ahhoz, hogy a sporteszközök használatával a lakosság egészségi állapota javuljon és a sportolás a mindennapi életünk alapvető része legyen.
Az önkormányzatok a települések lakosságszámának figyelembevételével meghatározott számú sportparkok igénylésére adhattak be támogatási kérelmet még 2016. évben. Így nyújtott be önkormányzatunk 2 helyszín vonatkozásában „D” típusú sportpark létesítésére kérelmet.
Majd telt múlt az idő és négy esztendővel később, az idén júliusban, mondhatom derült égből villámcsapásként érkezett a jó hír, miszerint Kondoroson a Betyárkaland játszótér szomszédságában lévő, jelenleg füves, üresen álló területen „D” típusú sportpark létesülhet a közeljövőben. De mit is jelent a többször emlegetett „D” típus? Azt, hogy minimum 150 m2 alapterületen valósul meg a fejlesztés, esésvédő gumiburkolattal lesz kiburkolva és 15 db telepített eszköz (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát, stb.) várja majd a sportolni, edzeni vágyó fiatal és idős korosztályhoz tartozókat egyaránt.
A Kormány döntése értelmében, az építtető a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt..

Végezetül, izgatottan várjuk, hogy megvalósuljon a sportpark, melyben reméljük nagyon sokan örömüket lelik majd.