Kigyúlt az első fény Kondoros adventi koszorúján Hozzáadva: 2016-11-28

Vasárnap sokan gyűltek össze városunk Fő terén, hogy az első adventi gyertyagyújtáson jelen legyenek. A Legendák Földje Alapítvány szervezésében immár hetedik éve, hogy közös készülődésre, várakozásra hívják Kondoros lakóit az adventi szent időben. Advent négy vasárnapján 17 órától ünnepség keretében kerülnek meggyújtásra a főtéren felállított adventi koszorú fényei.
Az ünnepi pillanatot Ribárszki Péter, Kondoros város polgármesterének köszöntője és adventi gondolatai nyitották, aki az ünnepvárás izgalmakkal teli időszakáról, az elkövetkező napok titokzatosságáról is szólt, majd Arany Gábor katolikus plébános emlékeztetett arra, hogy a szeretet és az összetartozás érzése teszi még különlegesebbé ezt a hagyományt, ami egyben az advent várás egyik fontos pillanata. A Katolikus énekkar kórusának ünnepi műsora zárta a vasárnapi rendezvényt.
Ha csak tehetjük advent heteiben látogassunk ki, és a koszorút körül állva felejtsünk el mindent a hétköznapok szürkeségéből. Tudjunk itt együtt elcsendesedni, tudjunk a meggyulladó gyertyák fényében ünnepelni, és átélni a várakozás szépségét.

További képek a galériában megtekinthetőek:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/gallery&gallery_id=125&gallery_page=1

A gyertyagyújtáson készült videó felvétel az alábbi linken megtekinthető:

http://ribarszkipeter.hu/index.php?route=public/video&video_id=85